آکنه نه تنها روی نوجوانانی که دوران بلوغ را می گذرانند، بلکه بر بزرگسالان در هر سنی نیز تأثیر می گذارد. حدود 40 تا 50 درصد از جمعیت بزرگسال بین 20 تا 40 سال به نوعی آکنه روی بدن خود دارند. تغییرات هورمونی هم یکی از دلایل مهم ایجاد مشکلات پوستی است.

هر جنسیتی در زندگی بزرگسالی خود می تواند جوش هورمونی داشته باشد، اما معمولا زنان را بیشتر از مردان تحت تاثیر قرار می دهد. مطالعات نشان داده است که حدود 50 درصد از جمعیت زنان 20 تا 29 ساله با آکنه و 25 درصد از زنان 40 تا 49 ساله نیز با آن مواجه هستند.

زنان در مقایسه با مردان به دلیل بلوغ، چرخه های قاعدگی، بارداری و یائسگی، نوسانات هورمونی بیشتری را تجربه می کنند. اگر از آکنه هورمونی رنج می برید، این مقاله را برای یادگیری روش های مراقبت پوست  حساس در دوران تغییرات هورمونی بخوانید.

مشکلات هورمونی چطور باعث جوش می‌شود؟

آکنه هورمونی آکنه ای است که زمانی ایجاد می شود که سطح هورمون فرد در نوسان باشد. نوسانات استروژن، پروژسترون و تستوسترون می تواند باعث ایجاد جوش و جوش شود. به طور معمول، این نوسانات بیشتر در دوره های قاعدگی، بارداری و یائسگی اتفاق می افتد.

در این زمان‌های افزایش هورمون‌ها، بدن سبوم بیشتری تولید می‌کند که یک ماده روغنی و مومی شکل است. سپس منجر به التهاب، تغییر در فعالیت سلول های پوست و کلونیزاسیون باکتری ها در فولیکول های مو می شود. با این ترکیب، آکنه شروع به ظاهر شدن می کند. داروها، آنتی بیوتیک ها، غذاهای خاص، افسردگی، اضطراب، استرس و سایر عوامل محرک ذهنی نیز می توانند باعث آکنه هورمونی شوند.

جوش های سرسفید، جوش های سرسیاه، پاپول ها، پوسچول ها، کیست ها و ندول ها همگی از علائم رایج آکنه هورمونی هستند. به طور معمول، جوش‌های سرسفید و سرسیاه باعث درد، التهاب یا تورم نمی‌شوند، اما اگر ایجاد کنند، به احتمال زیاد به کیست و پوسچول تبدیل می‌شوند. اگر نمی دانید کیست چیست، در زیر پوست ایجاد می شود. معمولاً در لمس حساس یا دردناک است. آکنه ملتهب می تواند باعث قرمزی، تورم، درد و درد شود.

در حالی که آکنه هورمونی می تواند در هر نقطه از بدن شما ظاهر شود، مکان های معمولی به سن و سلامت شما بستگی دارد.

تغییرات هورمونی مرتبط با بارداری

اگر متوجه شدید که پوست شما با بارداری شروع به تغییر می کند، نگران نباشید. هیچ مشکلی وجود ندارد. 90 درصد از زنان برخی تغییرات پوستی مرتبط با بارداری را تجربه می کنند. اما چرا؟

وقتی باردار می شوید، کل بدن شما شروع به تغییر می کند. حجم خون شما 30 تا 50 درصد رشد می کند تا از کودک حمایت کند و به درخشش گلگون و بارداری شما کمک کند. متابولیسم شما برای حمایت از بدن شما و کودک در حال رشد افزایش می یابد. هورمون های شما برای سالم نگه داشتن رحم، حمایت از رشد کودک و کنترل سایر هورمون ها افزایش می یابد.

همه این عوامل روی پوست شما تاثیر می گذارد. برخی از پوست‌ها شفاف‌تر می‌شوند، در حالی که برخی دیگر ممکن است چربی، خشکی، لکه‌های تیره، ترک‌های پوستی، آکنه و تغییرات دیگر را تجربه کنند.

تغییرات پوستی رایج بارداری عبارتند از:

هرکس دوران بارداری متفاوتی را تجربه خواهد کرد. ممکن است از بین علائم رایج دچار چند مورد شوید و یا اصلا به هیچ یک از آنها گرفتار نشوید.

لکه های تیره، هایپرپیگمانتاسیون یا ملاسما

 در دوران بارداری، ممکن است به دلیل افزایش ملانین، لکه های تیره روی پوست، صورت یا ناخن های خود ایجاد کنید. ملانین به پوست و مو رنگ تیره تری می دهد. بیشتر ملاسما و لکه ها پس از زایمان محو می شوند. برای جلوگیری از ملاسما، از کلاه بیرونی و حداقل SPF ضد آفتاب معدنی با طیف وسیع 30 استفاده کنید.

سلولیت

 بدن شما با رشد کودک شما دستخوش یک تحول اساسی می شود. بسیاری از مواقع بدن شما سریعتر از رشد پوست شما تغییر می کند و باعث ایجاد خطوط قرمز یا ترک های پوستی می شود. علائم کشش روی شکم، باسن، باسن، سینه ها یا ران ها شایع هستند و به مرور زمان محو می شوند. شما نمی توانید از علائم کشش جلوگیری کنید، اما استفاده از یک کرم مرطوب کننده خوب برای بارداری می تواند کمک کند.

آکنه

 افزایش تولید روغن می تواند در دوران بارداری اتفاق بیفتد و باعث آکنه بارداری شود. درمان های معمولی آکنه ممکن است به کودک شما آسیب برساند، بنابراین مراقب محصولاتی باشید که دارای ترکیبات ذکر شده در زیر هستند.

ترکیبات ناایمن مراقبت پوست در دوران بارداری

استفاده از محصولات حاوی مواد زیر برای زنان باردار مضر است. محصولات مراقبت از پوست خود را بررسی کنید و فعلاً محصولات حاوی این مواد را کنار بگذارید.

رتینوئیدها

 محصولات دارای رتینوئید معمولاً آکنه را درمان می‌کنند یا درمان‌های ضد پیری ارائه می‌دهند، اما می‌توانند باعث نقص‌های مادرزادی قابل توجهی شوند. از هر گونه مشتقات ویتامین A مانند رتینول، رتین-A، رتینیل پالمیتات یا ایزوترتینوئین اجتناب کنید. ایزوترتینوئین نام دیگر آکوتان است.

هیدروکینون

 این ماده به روشن شدن پوست کمک می کند و معمولا در کرم هایی برای هایپرپیگمانتاسیون، لکه های تیره یا ملاسما استفاده می شود. مادران آینده و نوزادانشان هیدروکینون را با میزان بالایی (35 تا 45 درصد) جذب می کنند که نگران کننده است. در حالی که هیچ ارتباطی بین هیدروکینون و نقایص شدید مادرزادی وجود ندارد، ارزش ریسک کردن را ندارد. در دوران بارداری از هیدروکینون اجتناب کنید.

فرمالدئید

این ماده قبلا در محصولات زیبایی استفاده می شد. این یک سرطان زا شناخته شده است و باعث ناباروری و سقط جنین می شود. محصولات دیگر نمی توانند شامل فرمالدئید باشند، اما برخی از لوازم آرایشی حاوی آزاد کننده های فرمالدئید هستند که در هنگام تجزیه فرمالدئید آزاد می کنند. همیشه از محصولاتی با هر یک از این مواد اجتناب کنید: DMDM ​​هیدانتوئین، بونوپول، هیدروکسی متیل گلیسینات، ایمیدازولیدینیل اوره، دیازولیدینیل اوره و کواترنیوم-15.

فتالات

 همه باید از فتالات اجتناب کنند. بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی و شخصی حاوی فتالات هستند که بر هورمون های تیروئید و جنسی تأثیر منفی می گذارد. فتالات ها باعث پره اکلامپسی، اختلالات گلوکز مادر، زایمان زودرس و نقایص مادرزادی می شوند. یک فتالات رایج که باید مراقب آن بود دی اتیل فتالات (DEP) است.

اسیدهای سالیسیلیک

این مواد شیمیایی برای لایه برداری در لایه برداری های شیمیایی و سایر درمان ها استفاده می شود. اسید سالیسیلیک آکنه، زگیل، پسوریازیس، شوره سر، کرم حلقوی و موارد دیگر را درمان می کند. زنان باردار فقط می توانند از مقادیر کمی اسید سالیسیلیک با دوز پایین استفاده کنند.

ضد آفتاب های شیمیایی

استفاده از ضد آفتاب های شیمیایی معمولاً در دوران بارداری بی خطر نیست. تحقیقات اکسی بنزون ​​و سایر مواد شیمیایی موجود در ضدآفتاب ها را با اختلالات هورمونی مرتبط دانسته است. یک ضد آفتاب با طیف وسیع بر پایه مواد معدنی و حداقل SPF 30 انتخاب کنید.

توصیه هایی برای مراقبت پوست برای بارداری

خبر خوب این است که محصولات مراقبت از پوست وجود دارند که استفاده از آنها در دوران بارداری بی خطر است. اکثر محصولات آکنه بدون نسخه ایمن هستند، اما برچسب را برای مواد شیمیایی ذکر شده در بالا بررسی کنید. به دنبال محصولاتی باشید که حاوی آزلائیک اسید، اسید گلیکولیک یا فقط مقادیر کمی بنزوئیل پراکسید یا اسید سالیسیلیک هستند.

بارداری می تواند دوران باشکوهی باشد، اما همچنین می تواند کمی هم چالش برانگیز باشد، به ویژه در مورد پوست. دانستن اینکه از چه محصولات مراقبت از پوست در دوران بارداری باید اجتناب کرد، مهم است، گاهی محصولاتی که در اولین برداشت بی ضرر به نظر می رسند ممکن است در واقع برعکس باشند.

تغییرات هورمونی در دوران یائسگی

در فرهنگ‌های دیگر یک نام مستعار برای یائسگی وجود دارد: “تغییر”. این ممکن است به این دلیل باشد که یکی از بزرگترین تغییرات بیولوژیکی در زندگی یک فرد در حال قاعدگی است. برای برخی، در نهایت دوره زندگی و بدون PMS ممکن است یک چیز مثبت باشد.

از سوی دیگر، تغییرات هورمونی که باعث یائسگی می شود نیز می تواند باعث ایجاد تغییراتی در پوست شود که ممکن است چندان خوشایند نباشد.

درک آنچه در داخل و خارج بدن می‌گذرد می‌تواند به شما کمک کند برای آنها آماده شوید. خوشبختانه، راه هایی برای کاهش برخی از مشکلات پوستی که ممکن است در دوران یائسگی ظاهر شوند، وجود دارد. برای یادگیری نحوه کار به ادامه مطلب مراجعه کنید.

یائسگی باعث کاهش سطح استروژن می شود که می تواند باعث تغییراتی در پوست شود، از جمله:

  • کاهش تولید کلاژن
  • خطوط ریز و چین و چروک را افزایش داد
  • پوست نازک تر و شل تر
  • خشکی
  • افزایش موهای صورت
  • آکنه
  • لکه های پوستی

یک مطالعه قدیمی تر در سال 2013 نشان داد که برخی از انواع کلاژن ممکن است در پنج سال اول پس از یائسگی تا 30 درصد کاهش یابد. مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۹ از شکل‌های صورت ۸۸ مرد و زن نشان داد که صورت زنان یائسه سریع‌تر از مردان پیر می‌شود. افتادگی بافت نرم یکی از علائم بارز پیری صورت بود.

یک بررسی سال 2018 نشان داد که سطوح پایین استروژن در دوران یائسگی با تغییرات پوستی و علائم پیری مرتبط است. این بررسی خاطرنشان کرد که سیاهی دور چشم در زنان یائسه که فقط یک شب کمتر از 5 ساعت می‌خوابیدند بدتر می‌شود. این بررسی همچنین نشان داد که محرومیت از خواب می تواند منجر به سطوح بالاتر از دست دادن آب از طریق پوست شود.

اگرچه نازک شدن موها اغلب نشانه پیری است، موهای صورت ممکن است در پوست یائسه ظاهر شوند. یک بررسی در سال 2020 نشان داد که افزایش موهای صورت یکی از علائم شایع یائسگی است که به دلیل کاهش استروژن ایجاد می شود. یک بررسی در سال 2022 موهای صورت، چین و چروک و افتادگی پوست را به عنوان علائم یائسگی ذکر کرد.

تحقیقات در مورد شیوع آکنه در طول یائسگی و بعد از آن متفاوت است، اما یک بررسی در سال 2021 اشاره کرد که تغییرات هورمونی احتمالاً مقصر هستند.

نحوه مراقبت از مشکلات پوستی در دوران یائسگی

متخصصان پوست می گویند که نمی توان به طور کامل یا دائم ساعت را به عقب برگرداند. پیری یک فرآیند طبیعی است و یائسگی بخشی از آن است. با این حال، راه هایی وجود دارد که با ورود بدن به فصل بعدی، بهترین ظاهر و احساس خود را داشته باشید.

خطوط ریز می تواند اولین علامت قابل توجه پیری پوست باشد. کارشناسان سه مرحله اصلی مراقبت از پوست را توصیه می کنند:

  • پپتیدها
  • رتینول
  • ضد آفتاب
  • پپتیدها

پپتیدها

اینها می توانند تولید کلاژن را تحریک کنند.  از آنجایی که کلاژن یکی از فیبرهایی است که پوست را صاف و صاف نگه می دارد، پپتیدها می توانند به کاهش ظاهر خطوط ریز کمک کنند.

یک بررسی در سال 2021 نشان داد که پپتیدهای زیست فعال موجود در محصولات آرایشی و بهداشتی می تواند به کاهش خطوط و چین و چروک کمک کند.

رتینول

رتینول همچنین می تواند ظاهر چین و چروک و خطوط ریز را در دوران یائسگی کاهش دهد. یک مطالعه مقایسه ای در سال 2015 نشان داد که استفاده موضعی از رتینول دارای مزایای ضد پیری است.

ضد آفتاب

اگر کرم ضد آفتاب بخشی از رژیم مراقبت از پوست شما نیست، هیچ زمانی مانند زمان حال برای ایجاد تغییر وجود ندارد. مطالعه‌ای در سال 2021 نشان داد که زنان بالای 40 سال می‌توانند با استفاده از ضدآفتاب، چین و چروک را تا حدی کاهش دهند.

این مواد هم برای شما ضروری هستند:

  • اسید هیالورونیک
  • گلیسیرین
  • سرامیدها

یک مطالعه کوچک در سال 2021 روی 40 زن 30 تا 65 ساله نشان داد که استفاده از یک سرم موضعی حاوی اسید هیالورونیک می تواند آبرسانی پوست را تامین کند. با این حال، یک منبع معتبر در سال 2021 پیشنهاد کرد که مزایای مرطوب کنندگی اسید هیالورونیک به وزن مولکولی اسید هیالورونیک مورد استفاده بستگی دارد.

یک مطالعه کوچک در سال 2017 از زنان با میانگین سنی 40 سال نشان داد که یک محصول حاوی هیالورونیک اسید، گلیسیرین و Centella asiatica، با نام مستعار Gotu Kola، می تواند به طور قابل توجهی آبرسانی پوست را به مدت 24 ساعت بهبود بخشد.

یک مطالعه در سال 2018 نشان داد که سرامیدها می توانند خشکی پوست را بهبود بخشند، اگرچه محققان محصولات را به طور خاص روی افراد یائسه آزمایش نکردند.

سوالات متداول

آکنه هورمونی معمولا در کجا قرار دارد؟

آکنه های هورمونی اغلب روی صورت شما در ناحیه T که شامل پیشانی، بینی و چانه می شود ظاهر می شود.

چگونه می توانم در دوران بارداری از پوست خود مراقبت کنم؟

اگر می خواهید در دوران بارداری بسیار مراقب پوست خود باشید، برخی از لوازم آرایشی که فقط مواد معدنی دارند را امتحان کنید. این محصولات از موادی استفاده می‌کنند که عمدتاً روی پوست قرار می‌گیرند و برای اکثر افراد باعث تحریک نمی‌شوند. از لوازم آرایشی حاوی رتینوئید خودداری کنید و قرار گرفتن در معرض اسید سالیسیلیک را محدود کنید.

در دوران بارداری از چه مراقبت های پوستی اجتناب کنیم؟

بنزوئیل پراکسید و اسید سالیسیلیک موادی هستند که بهتر است در دوران بارداری از آنها اجتناب کنید. بسیاری از کرم‌های رایج آکنه حاوی ترکیبی از این اسیدها برای مدیریت آکنه هستند. اگر در دوران بارداری به دنبال یک راه حل خوب برای آکنه هستید، به دنبال محصولاتی باشید که فقط از یکی از این مواد ضد آکنه استفاده می کنند.

درباره editor

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *