همان طور که می دانید پوست، بزرگ ترین ارگان بدن شناخته شده که در افراد مختلف به شکل های متفاوتی دیده می شود. یکی از انواع آن، پوست چرب نام دارد. چربی تولید شده توسط بدن، باعث سالم نگه داشتن پوست خواهد شد؛ اما ممکن است میزان آن بیش از اندازه بروز پیدا کند. چربی اضافه ی پوست، می‌ تواند باعث ایجاد لکه ‌های پوستی و آکنه گردد. به همین منظور باید با نکات مراقبت از پوست چرب آشنا شوید.

برای جلوگیری از مشکلات پوستی، در افرادی که دارای پوست چرب می باشند، مراقبت های روتین مانند مبارزه ی مداوم توسط کاغذ های جذب کننده چربی، پودر صورت و یا هر چیزی که پوشاننده درخشندگی آن باشد، آزار دهنده می نماید. اما باید بدانید که پوست شما، دشمن نبوده و همواره باید مراقبت از آن را در اولویت کار خود قرار دهید. تنها کافی است تا با پیروی از چند نکته ی ساده ی مراقبت از پوست، به شیوه های مختلف از منافذ درخشنده پوست نگهداری کرده تا با طبیعت آن سازگاری کامل داشته باشد.

استفاده از کرم ضد افتاب

علائم پوست چرب را بشناسید:

مشخصه‌ی اصلی پوست چرب، وجود منافذ بزرگ، پوستی درخشنده و ضخیم بوده که در این وضعیت، روغن بیش از اندازه تولید می شود؛ در نتیجه مشکل آب رسانی به پوست وجود نخواهد داشت؛ بلکه معمولاً بروز دانه ‌های سرسیاه و جوش ها، قرد را آزرده خاطر می کند. افرادی که دارای پوست چرب می باشند، جهت کم کردن میزان درخشش پوست خود، در طول روز با مشکلاتی مواجه اند. این افراد به طور معمول حس می‌ کنند که باید صورت خود را به طور مکرر شست و شو دهند. پوست های چرب، می‌ توانند در مواجهه با عواملی مثل ژنتیک، رژیم غذایی، تغییرات هورمونی، لوازم آرایشی و یا مصرف برخی از دارو ها بروز یابند.

البته باید ذکر کرد که پوست های چرب مزیایی نیز دارند. یکی از مزایای این نوع پوست ها، آن است که به علت وجود رطوبت اضافه و در نتیجه آب رسانی مناسب به پوست، ایجاد چین و چروک و اثرات پیری را به تعویق می اندازد.

نگهداری از پوست های چرب به چه صورت است؟

محصولاتی که باعث خشک کنندگی پوست می شوند، ممکن است باعث ایجاد احساس رضایت در فرد گردیده؛ اما به طور معمول آن ها با وادار کردن پوست، جهت تولید روغن بیشتر باعث بدتر شدن وضعیت خواهند شد.

اولین گام در حفظ و مراقبت از پوست چرب، بررسی روند فعلی مراقبت از پوست می باشد. رژیم مراقبت از پوست، جهت کنترل چربی های آن، از جمله راهکار های ساده اما موثر در این زمینه است. شما باید از روتین ها و برنامه‌ هایی استفاده کنید که از پاکسازی، لایه برداری، شاداب ‌سازی و آب رسانی پوست تشکیل شده باشد. استفاده از این راهکار باعث تولید چربی کمتر و درنتیجه منافذ کوچک ‌تر خواهد شد؛ همچنین در این شرایط شاهد بروز جوش هایی کمتر از قبل خواهید بود و به درمان پوست چرب نیز کمک خواهید کرد.

اول، پاکسازی پوست:

برای انجام روتینِ پاکسازی لازم است تا دو بار در روز، از یک پاک کننده ملایم صورت استفاده نمایید. متخصصین پوست می گویند که پاک کردن پوست از بهترین راه ها جهت کم کردن روغن پوست است. برای انجام این کار، باید اطمینان حاصل کنید که پاک کننده ی مورد استفاده، غیر قلیایی باشد؛ به این معنی که از صابون‌ های قالبی استفاده ننمایید.

مراقبت از پوست چرب

در این مرحله هدف، پاک کردن پوست بدون تحریک کردن است. بهترین گزینه برای انجام این کار، استفاده از محصولات فاقد عطر و حاوی بنزوئیل پراکسید، اسید سالیسیلیک، اسید گلیکولیک یا اسید بتا هیدروکسی است. این محصولات تا حدودی اسیدی هستند؛ درنتیجه برای اطمینان از عدم واکنش منفی پوست، مقدار کمی از آن را امتحان کنید. صورت خود را با آب ولرم شسته، چرا که آب داغ به راحتی باعث تحریک پوست خواهد شد.

دوم، شاداب کردن پوست:

در این گام از یک تونر فاقد الکل مانند اسید های آلفا هیدروکسی کمک بگیرید. یک تونر مناسب، باعث بهبودی پوست خواهد شد و این کار را از طریق از بین بردن باقی ‌مانده ‌ی سلول‌ های مرده پوست و یا لوازم آرایشی که باعث مسدود کردن منافذ می شوند، انجام می دهد. تونر می‌تواند منافذ بزرگ را کوچک کرده و باعث کم کردن التهاب می‌ شود.

سوم، لایه برداری:

یکی از مهم ترین مراحل مراقبت و درمان پوست های چرب، لایه برداری نام دارد. همان طور که پیش از این اشاره شد، پوست چرب از لایه‌ ای ضخیم تشکیل شده که از سلول ‌های مرده‌ ی بر روی سطح آن تشکیل شده است و پوشش منافذ، ضخیم است. بهترین روش جهت از بین بردن این لایه ی ضخیم، لایه برداری بوده که باعث کم کردن منافذ مسدود شده و به صاف ‌تر شدن پوست کمک می کند.

جهت لایه بردار برای پوست های چرب می توان از موادی مانند اسید سالیسیلیک استفاده کنید؛ چرا که این ماده از بهترین مواد برای پوست های چرب به شمار می رود. اسید سالیسیلیک، سطح پوست و داخل پوشش منافذ را لایه ‌برداری ‌کرده و باعث بهبود عملکرد منافذ شده؛ در نتیجه جریان روغن به سطح پوست را آسان می کند. اسید سالیسیلیک، دارای خصوصیات ضد التهابی بوده که باعث کاهش تولید روغن خواهد شد. علاوه بر این موارد، لایه ‌برداری در حالت مطلوب، دارای هیدروکسیکینون بوده که در طول زمان به از بین رفتن علائم قرمز ناشی از لکه ‌های پوستی منجر خواهد شد.

چهارم، محافظت در برابر نور خوشید و آب رسانی:

شاید از شنیده جمله ی “باید پوست چرب را مرطوب و به آن آبرسانی کرد”، تعجب کنید. حقیقت این است که پوست های چرب نیز نیاز به مرطوب شدن و محافظت در برابر نور خوشید دارند. اگر هر مدل پوستی در برابر اشعه‌ های ماوراء بنفش خورشید قرار بگیرد، پوست را تحریک کرده و وضعیت را بد تر می کند. در پوست های چرب، با تحریک شدن،  روغن بیشتری تولید خواهد شد.

در بهترین حالت، باید از یک مایع سبک، لوسیون، سرم یا ژل با حداقل SPF ۲۰ برای پوست خود استفاده کرده تا آن را مرطوب نمایید. حتی اگر دارای پوستی چرب هستید، باید از کرم های ضد آفتاب جهت پیشگیری از چین و چروک و کم کردن لکه ‌های قرمز استفاده کنید. اگر شما به دلیلبیش از حد چرب شدن پوست تان از کرم های ضد آفتاب استفاده نمی کنید، گزینه‌ های بهتری برای شما وجود دارد.

پنجم، جذب روغن اضافه ی پوست:

اگر پوست خود را کنترل کرده تا چربی آن از بین برود، به صورت روزانه و یا دو بار در هفته نیاز به استفاده از محصولاتی جهت جذب روغن خواهید داشت. اغلب افراد با استفاده از کاغذ های جذب کننده چربی، راه حلی سریع و موثر جهت جذب روغن اضافه ی پوست شان یافته اند. لازم به ذکر است که این راه به تنهایی به نتیجه نرسیده و جهت کم شدن روغن پوست باید علاوه بر این کاغذ ها از یک رژیم پاکسازی نیز استفاده کنید. هنگام استفاده از این کاغذ ها به هیچ عنوان آن را فشار ندهید. بلکه باید به آرامی بر روی پوست قرار گرفته و به مدت۱۰ ثانیه و یا حتی بیشتر استراحت کند. ساییدن کاغذ بر روی پوست، باعث تحریک آن خواهد شد.

ششم، آرایش:

توجه کنید که در زمان انتخاب محصولات آرایشی، باید از محصولات بدون روغن استفاده کنید. شما می توانید در طول روز از پودر های آرایشی معدنی استفاده کنید. همچنین از کرم ‌های غلیظ، که باعث مسدود شدن منافذ پوستی خواهند شد، دوری کنید. در بهترین شرایط بهتر است که بعد از کاغذ های جذب کننده چربی، از یک لایه مواد آرایشی به صورت پودری  استفاده کنید. تمیز کردن پوست چرب، با استفاده و پیروی از یک برنامه ‌ی ساده و پرهیز از عواملی که باعث تحریک بیشتر پوست و افزایش تولید روغن می شوند، شما را آسوده می کند.

باید ها و نباید های مراقبت از پوست چرب

هفتم، نکات زیبایی برای پوست های چرب:

هنگامی که از پوست چرب خود رنج می برید، تمام عوامل محیطی و غیر محیطی مانند آب و هوای مرطوب، سطوح بالای آلودگی هوا و غیره باعث آزرده خاطر شدن شما خواهد شد. در نتیجه عوامل متعددی هستند که به پوست شما اجازه ی استراحت نمی دهند.

برای مثال، عوامل غدد چربی، درون پوست را تحت تاثیر قرار داده و در نهایت باعث ایجاد یک T-zone چرب شده و می تواند باعث ایجاد جوش و لک در صورت گردد. در ادامه ی این مقاله به راه های کنترل سطح چربی پوست خواهیم پرداخت. پس با ما همراه بمانید.

اول، پوست خود را به شیوه ی صحیح پاک سازی کنید:

مهم ترین مرحله در روتین مراقبت از پوست های چرب، پاکسازی پوست  می باشد؛ چرا که میزان پاکسازی بر روی ترشح چربی پوست تان تاثیرگذار می باشد. استفاده از آب سرد را کنار بگذارید. ممکن است آب سرد، حس بسیار خوبی را به شما القا می ‌کند؛ اما برای پوست مفید نخواهد بود. برای شستشوی پوست صورت، از آب ولرم استفاده کنید؛ چرا که باعث بر طرف کردن چربی پوست خواهد شد. توصیه ی ما به شما این است که از یک شوینده ی مناسب پوست چرب نیز بهره بگیرید. استفاده از شوینده ی مناسب از همان ابتدای مصرف، باعث شفاف و درخشان شدن پوست خواهد شد.

موارد زیر را فراموش نکنید:

  • اول، در بیرون از خانه می توانید از دستمال های جاذب برای برطرف کردن چربی اضافه، بر روی پوست خود استفاده کنید.
  • دوم، از بخور برای باز کردن منافذ و برطرف کردن چربی پوست، هر چند هفته یک بار  استفاده نمایید.
  • سوم، از نکات دیگر مراقبت از پوست های چرب، جلوگیری از هر گونه تماس دست و یا حتی لمس کردن پوست صورت می باشد. دلیل این امر آن است که دستان ما، حامل چربی و باکتری های بسیار زیادی یوده که می تواند پوست چرب را تحریک کند.
  • چهارم، از سبزیجات و یا نوشیدنی های گیاهی استفاده کنید.
  • پنجم، در رژیم غذایی خود از سبزیجاتی مثل خیار، سبزی خوردن، فلفل دلمه ای و … استفاده نمایید. اگر از مصرف کردن سبزیجات بیزارید، می توانید از نوشیدنی های اسموتی منجمد کمک بگیرید. تهیه ی اسموتی با ترکیباتی مانند اسفناج، خیار، نعنا و … سرشار از آهن و کلروفیل بوده که باعث تصفیه ی خون خواهند شد و سموم را از بدن دفع می نمایند. درنتیجه به کم شدن مشکلات پوستی شما نیز کمک خواهد کرد.

 

درباره fatemehaz

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *