درباره ی پاکسازی صورت و مراقبت های پس از پاکسازی صورت چه می دانید؟

از جمله مواردی که متخصصان سلامت پوست، پزشکان، بیوتی اینفلوئنسر ها و بسیاری از افراد دیگر برای سلامت پوست توصیه می کنند، پاکسازی پوست است. اما منظور از پاکسازی پوست چیست؟ در حقیقت، پاکسازی صحیح و اصولی به چه اشکالی صورت می گیرد و چه راه ‌هایی برای انجام آن وجود دارد؟ در ادامه ی این مقاله ما به بررسی این سوالات پرداخته و در ادامه درباره ی نکات مهم مراقبت های پس از پاکسازی صورت صحبت خواهیم کرد.

در واقع پاکسازی، یک کلمه ی عمومی به جهت توصیف ترکیبی از روش‌ های مراقبت از پوست بوده که دارای سه هدف کلی می باشد. در ادامه با فوایدی این عمل برای پوست آشنا می شوید:

  • اول، برداشت سلول‌ های مرده یا اگزفولیشن یا exfoliation.
  • دوم، پاکسازی چربی ها، آلودگی ‌ها و مواد اضافی بر روی پوست.
  • سوم، کمک به پوست به وسیله ی آب رسانی، تغذیه یا بهبود خون رسانی.

اول، برداشت سلول‌ های مرده از روی پوست:

همانطور که می دانید، سطح پوست متشکل از سلول‌ های مرده یا لایه ‌ی شاخی می باشد. جالب است بدانید که این سلول ‌ها، در سطحی‌ترین بخش پوست، یعنی اپیدرم قرار گرفته‌ اند. سلول ‌های شاخی، وظیفه ی محافظت از پوست بدن را برعهده داشته و اولین خط دفاعی بدن در برابر عوامل بیماری ‌زا به حساب می آید. معمولا بدن، هر سی روز یک بار همه ی سلول ‌های لایه ی شاخی را حذف نموده و سلول ‌های جدیدی را جایگزین می نماید.‌ اما در برخی مواقع، این سلول ‌های مرده بر روی پوست جمع خواهند شد. برداشت سلول‌ های مرده یا اگزفولیشن باعث شاداب ‌تر و درخشان ‌تر شدن پوست می شود.

بیشتر بخوانید: انواع جوش های صورت و راهکار هایی برای درمان آن ها

مهم ترین مشکلی که اگزفولیشن دارد؛ این است که اگر به درستی انجام  نشود، موجب التهاب پوست خواهد شد. به عنوان مثال در گذشته و یا حتی امروزه، افراد با استفاده از کیسه‌ های ضخیم آبی رنگ و سفیدآب پوست صورت خود را می ‌سابیدند! هنگامی هم که صورتشان گل می ‌انداخت، حس می ‌کردند که پوست شان پاکسازی شده است! در حقیقت گل انداختن و قرمزی پوست، نشانگر التهاب بوده و این التهاب از جمله عواملی می باشد که موجب تسریع پیری پوست شده و ظهور علائم پیری همانند چروک‌ های عمیق را به دنبال دارد. درنتیجه هدف اگزفولیشن این است که همزمان با برداشت سلول ‌های مرده ‌ی اضافی، موجب التهاب پوست نگردد.

مراقبت های پاکسازی صورت

دوم، پاکسازی آلودگی‌ ها و چربی ‌های پوست:

بر روی پوست ما انسان ها، به طور طبیعی چربی‌ هایی وجود دارد که در حفظ رطوبت پوست تاثیرگذارند و خواص ضد میکروبی نیز دارند. در برخی افراد چربی‌ ها بر روی پوست تجمع می یابد، منافذ پوستی را بسته و موجب آکنه و جوش خواهد شد. پاکسازی می ‌تواند باعث حذف چربی ‌های اضافی صورت شود. علاوه بر آن، آلودگی‌ ها و آلاینده‌ هایی که به صورت روزمره با آن‌ ها در تماس هستیم، بر روی پوست نشسته و موجب التهاب، بسته شدن منافذ و مشکلات دیگر می گردند.‌

مشکل اصلی محصولات پاکسازی پوست که بر روی حذف چربی‌ های اضافی تمرکز دارند؛ آن است که مصرف کنندگان در برخی مواقع، به شکل افراطی از آن‌ ها استفاده می نمایند. به یاد داشته باشید که چربی ‌ها برای حفظ سلامت پوست ضروری می باشند. استفاده ‌ی نادرست و بیش از اندازه از اسکراب‌ ها و یا لایه‌بردارها، علاوه بر آن که به پوست کمکی نمی‌ کند؛ بلکه به آن آسیب نیز خواهد رساند.

سوم، کمک به پوست به وسیله ی آب رسانی، تغذیه و بهبود خون رسانی:

به طور معمول، روش‌ های پاکسازی پوست، شامل مواردی مانند بخور دادن یا ماساژ صورت بوده که سبب خون رسانی به پوست شده و آن را بهبود می ‌بخشد. ماساژ علاوه بر بهبود خون رسانی، سبب آزادسازی عوامل ضد التهابی و ضد پیری از سلول ‌های پوستی خواهد شد. علاوه بر ماساژ و بخور، استفاده از لوسیون‌ ها و کرم‌ های مخصوص نیز در روش ‌های پاکسازی پوست قرار می گیرند. این محصولات با ویتامین رسانی، آب رسانی و تغذیه پوست موجب بهبود بافت، رنگ و حتی قوام پوست خواهد شد.

تا به اینجا به بررسی سوال پاکسازی پوست چیست، پرداختیم. در ادامه روش های پاکسازی را برایتان شرح خواهیم داد.

روش‌ های پاکسازی پوست و مراقبت های پس از پاکسازی صورت را بشناسید:

همانطور که گفته شد، اساس همه ی روش ‌های پاکسازی یکسان می باشد. آن چه موجب تفاوت بین این روش‌ ها می شود، ابزار و مواد استفاده شده و همچنین مراحل پاکسازی پوست می باشد.

به صورت کلی می‌ توانیم انواع روش‌ های پاکسازی پوست را به سه دسته کلی طبقه بندی نماییم:

اول، روش‌ های خانگی:

این روش ‌ها در خانه قابل اجراست. روتین ‌ها یا برنامه ‌های بسیاری وجود دارد که در اینترنت می توان از آن ها استفاده نمود. این روش‌ ها موجب پاکسازی سطحی پوست، خواهند شد.

دوم، روش‌ های آرایشگاهی:

این روش‌ ها در اسپا ها یا مراکز سلامت پوست و آرایشگاه ‌ها، انجام می گیرد‌ و معمولاً در آن‌ ها از دستگاه بخور مخصوص، ماساژ و کرم‌ های خاصی استفاده می کنند. به طور معمول، پاکسازی حاصل از این روش‌ ها، قوی‌تر از پاکسازی های خانگی می باشد ولی باز هم به پاکسازی عمیق نخواهند رسید.

سوم، روش‌ های کلینیکی:

این روش ‌ها توسط متخصص پوست یا تکنسین‌ هایی که دارای مدرک بهداشت و درمان هستند انجام می گیرد. روش‌ های کلینیکی موجب پاکسازی عمیق پوست می شود و با روش های مختلفی صورت می گیرد.

روش ‌های خانگی و آرایشگاهی:

به طور معمول، روش‌ های پاکسازی پوست که در خانه و آرایشگاه ‌ها انجام می شود، شامل یک یا چند مورد از موارد زیر می‌ باشد:

  • اول، ماساژ: که سبب ریلکس کردن، بهبود خون رسانی و پیشگیری از روند پیری پوست می گردد.
  • دوم، بخور: که باعث آب رسانی و بهبود خون رسانی خواهد شد.
  • سوم، اگزفولیشن یا برداشت سلول‌ های مرده: در این روش از اسکراب ‌ها، لایه بردار های شیمیایی یا ابزار هایی مانند درمارولر استفاده می شود.
  • چهارم، پاکسازی پوست از چربی های اضافی و آلاینده ‌ها: این روش به وسیله ی شوینده ‌های مختلف و محصولات لایه بردار انجام می شود.
  • پنجم، استفاده از ماسک های‌ صورت:سبب آب رسانی، پاکسازی و ویتامین ‌رسانی به پوست خواهد شد.
  • ششم، استفاده از لوسیون ها و کرم ‌ها: مفید برای تغذیه ی پوست و آب رسانی.

مزیت های روش‌ های خانگی و آرایشگاهی را بشناسید:

در درجه ی اول، آرامش بخش و لذت بخش بودن آن ‌ها  مطرح است. این روش ها باعث تحریک کلاژن سازی، خون رسانی، یکسان سازی رنگ پوست و تحریک تولید سلول ‌های جدید می شوند. به صورت کلی، روش‌ های خانگی و آرایشگاهی موجب پاکسازی عمیق پوست نخواهند شد. اما این مطلب به نفع شما تمام خواهد شد؛ چرا که پاکسازی عمیق نیازمند مراقبت، توجه و اصول خاصی بوده که اگر به درستی صورت نگیرد، به پوست آسیب زده و اگر درست رعایت گردد، بسیار مفید خواهد بود.

بیشتر بخوانید: ماسک های جذاب برای روشن کردن پوست صورت + ماسک روشن کننده پوست

درباره ی پاکسازی آرایشگاهی نیز اطمینان حاصل نمایید که فرد مسئول، از مهارت و تجربه‌ی لازم برخودار باشد. ایجاد قرمزی، التهاب، زخم یا اسکار و انتقال عفونت از خطراتی بده که درباره ی پاکسازی آرایشگاهی، افراد را تهدید می‌ نماید. ماشین ‌های بخور و ابزار غیر استریل سبب افزایش باکتری ‌های موجود بر روی صورت و ایجاد آکنه گردد. پس برای پاکسازی آرایشگاهی بهتر است به مراکز معتبر و افراد قابل اطمینان مراجعه نمایید.

مراقبت های بعد از پاکسازی صورت

پاکسازی پوست به روش خانگی می ‌تواند یکی از لذت بخش ترین قسمت های برنامه‌ی روزانه ی هر فرد باشد. اما برای این کار باید به توصیه ‌های زیر توجه نمایید:

  • اول، استفاده از آب ولرم را فراموش نکنید. آب داغ موجب التهاب و تحریک پوست گشته و آب سرد اثرات نرم کنندگی آب ولرم را نخواهد داشت.
  • دوم، با دقت ابزار و مواد مورد استفاده را انتخاب نمایید. به طور معمول، این محصولات مطابق با نوع پوست شما تولید می‌ شوند. برای مثال اگر پوست خشکی دارید، نباید از کرم‌ های پاکسازی که مخصوص پوست های چرب هستند، استفاده نمایید. جالب است بدانید؛ ژل‌ های پاکسازی، اثرات بهتری از کرم‌ های پاکسازی پوست دارند.
  • سوم، دوبار پاکسازی را انجام دهید. اگر در محیط های آلوده کار می کنید، هر روز آرایش می‌ کنید و یا دارای پوست چربی هستید، دوبار پاکسازی را انجام دهید. بار اول برای پاک کردن چربی ها، آلودگی و آرایش و بار دوم به جهت اگزفولیشن و برداشتن سلول ‌های مرده ی پوست.
  • چهارم، پاک کننده ‌های اسیدی ترس ندارند! این پاک کننده‌ ها موجب لایه برداری و یکدست شدن رنگ پوست خواهند شد. حتماً از محصولی استفاده نمایید که برای استفاده روزمره مناسب باشد.
  • پنجم، هفته ای یک بار، پاکسازی عمیق انجام دهید. این کار را می توان در خانه نیز انجام داد؛ برای مثال می توانید از لایه بردار های شیمیایی حاوی لاکتیک اسید ۱۰ درصد استفاده نمایید.
  • ششم، پس از شست و شو، اسکراب انجام دهید. اسکراب‌ ها باعث برداشت سلول ‌های مرده می شوند ابتدا باید صورت خود را از چربی ها آلودگی ‌های اضافی پاک نمایید تا اسکراب بتواند اثرگذار باشد.
  • هفتم، به هیچ عنوان عجله نکنید! پوست خود را نسابید. پاکسازی پوست می تواند بسیار لذت بخش باشد.

روش ‌های کلینیکی پاکسازی پوست را بشناسید:

برای این کار روش ‌های بسیار ویژه و موثری وجود دارد. در طول زمان پاکسازی، کار های مختلفی بر روی پوست شما انجام می گیرد که در ادامه به آن ها می پردازیم:‌

  • اول، تمیز کردن پوست به وسیله ی شوینده‌ های حرفه ‌ای.
  • دوم، برداشت لایه‌ی شاخی به کمک روش‌ های گوناگون بسته به شرایط پوست شما.
  • سوم، ماساژ حرفه ‌ای و استاندارد پوست، به جهت تحریک کلاژن سازی و بهبود جریان خون رسانی.
  • چهارم، لایه برداری به جهت بهبود اثرات درمانی مرحله ی بعد.
  • پنجم، استفاده از ماسک ‌های درمانی و زیبا کننده مناسب مانند ماسک روشن کننده، لیفتینگ، آب رسان و غیره.

ویژگی ‌ها و مزایای پاکسازی پوست:

  • اول، روش ‌های مناسب برای هر مدل پوست:خدمات پاکسازی با توجه به شرایط پوست شما اجرا می شود تا بیشترین نتیجه را از پاکسازی بگیرید.
  • دوم، قابل انجام برای تمامی افراد در هر سن:هرچقدر در سنین پایین تری پاکسازی و ماساژ پوست را شروع نمایید، اثرات پیشگیری کننده ی آن بر پیری پوست موثرتر خواهد بود.
  • سوم، ایمنی و اثرگذاری بالا:همانطور که گفته شد، پاکسازی پوست توسط پزشکان متخصص پوست طراحی می شود و با نظارت آن ‌ها انجام می ‌گیرد. به همین دلیل اثرگذاری بالایی داشته و خطرات بسیار کمی خواهد داشت.
  • چهارم، موجب شادابی و درخشندگی پوست خواهد شد.
  • پنجم، می ‌تواند باعث رفع چین و چروک‌ ها و یا محو نمودن خطوط صورت گردد.

تا به اینجا درباره ی پاکسازی و روش های آن آشما شدید؛ حال به سراغ مهم ترین مراقبت های پس از پاکسازی می رویم.

پاکسازی

مراقبت های پاکسازی پوست صورت در روز اول:

اول، به صورت خود دست نزنید:

توجه داشته باشید که در حالت عادی نیز شما نباید این کار را انجام دهید. پوست صورت، بعد از پاکسازی، حساس‌ تر از قبل می شود. ممکن است این کار سرگرم کننده به نظر بیاید؛ اما توصیه ی متخصصان پوست این است که از این کار اجتناب نمایید؛ چرا که این امر می‌ تواند موجب سوزش و زخم‌ های احتمالی گردد. در برخی از مواقع، ضایعه ‌ای وجود دارد که نباید آن را استخراج نمود، چرا که هنوز آمادگی لازم را برای بیرون آمدن ندارد. جوش های سر سیاه و یا سر سفیدی که بر روی پوست صورت وجود دارد، ممکن است شما را وسوسه نماید، اما برای داشتن پوستی زیبا باید دستان خود را از صورت تان دور نگه دارید.

دوم، دوری از آرایش ‌های سنگین و محصولات مراقبت از پوست: (نوعی از مراقبت های پس از پاکسازی صورت)

اگر پوست، پس از لایه برداری و پاکسازی صورت، قرمز شد، امکان دارد شما را وسوسه کند که از سنگین ترین کانسیلر تمام پوشش خود برای پوشاندن قرمزی آن استفاده نمایید. از انجام این کار اجتناب نمایید؛ چرا که پس از پاکسازی، منافذ صورت شما کاملا باز شده و درنتیجه مستعد بیشتر باکتری ‌ها بوده و این امر باعث جذب محصول به صورت کامل به پوست و ایجاد مشکلاتی در پوست خواهد شد. بهتر است پس از پاکسازی یک تا دو روز از انجام آرایش ‌های سنگین بر روی پوست دوری نمایید.
نگران نباشید، می ‌توانید از روز های بعد، آرایش معمول خود را داشته باشید. اولین باری که پس از پاکسازی، صورت را آرایش می‌ کنید، اطمینان حاصل کنید که برس‌ ها و لوازم آرایشی تمیز باشند تا از آلودگی صورت خودداری نمایید.

بیشتر بخوانید: قبل و پس از ماسک ورقه ای چه اقداماتی باید انجام دهیم؟

سوم، صورت خود را به آرامی شست و شو دهید:

از دیگر مراقبت ‌هایی که پس از انجام پاکسازی صورت می توانید انجام دهید، شستن پوست صورت است. با شست و شوی صورت، کریستال ‌هایی که زمان انجام پاکسازی وارد پوست می شوند، از بین رفته و عوارض لایه برداری را به حداقل خواهند رساند. پس از شستن صورت، آن را به آرامی و با حوله ‌ای تمیز خشک نموده و از مرطوب کننده به جهت کاهش پوسته پوسته شدن پوست، تسریع بهبود آن، و کاهش درد استفاده نمایید. شما حتی می توانید به جای شست‌ و شوی صورت، از پاک کننده ‌های ملایم مخصوص پوست‌ های حساس، محصولاتی که فاقد مواد شیمیایی خطرناک بوده و هیچ‌ بویی ندارند، استفاده نمایید؛ اما شست‌ و شو بهترین روش به جهت از بین بردن آلودگی ‌های پوستی همزمان با آب رسانی پوست می باشد.

چهارم، به هیچ عنوان از تونر ها استفاده نکنید:

تونر ها، موادی می باشند که آن‌ ها را همواره باید پس از یک تمیز کننده استفاده کرد. این تمیز کننده می‌ تواند شامپو، صابون و یا حتی یک شیر پاک ‌کن باشد. تونر ها حلال مواد باقی ‌مانده از شیر پاک کن ها و یا صابون ‌ها  هستند که بر روی پوست مانده و موجب پاک شدن باقی ‌مانده‌ ها و رطوبت بیشتر پوست می شوند. با این حال  استفاده از تونر ها به مدت یک تا دو روز پس از پاکسازی صورت توصیه نمی ‌شود؛ به ویژه اگر آن ها حاوی ترکیبات الکلی باشند؛ چرا که امکان دارد این مواد سبب تحریک یا خشکی پوست گردند.
بعد از پاکسازی صورت، لازم نیست از تونر استفاده نمایید؛ چرا که در زمان پاکسازی، عمل تمیزی پوست به صورت عمیق صورت گرفته و پوست شما به حالت تعادل در آمده است.

پنجم، خودداری از تعریق بیش از اندازه:

از دیگر مراقبت ‌هایی که باید پس از پاکسازی صورت انجام گیرد، آن است که تقریبا تا یک روز از انجام هر گونه فعالیت شدیدی که باعث تعرق زیاد می شود، دوری نمایید. تعرق بیش از اندازه سبب التهاب پوست می‌ شود؛ درنتیجه باید تا چند روز بعد از پاکسازی صورت، از انجام تمرینات ورزشی دوری نمایید؛ چرا که باکتری ‌ها خواهند توانست درون عرق به دام افتاده و از طریق منافذ پوست وارد پوست شده و باعث ایجاد حساسیت پوستی و آکنه گردند.
لازم است تا به پوست خود کمی استراحت دهید تا پوست مقداری نفس بکشد. ممکن است رفتن به سونا وسوسه انگیز باشد؛ اما به نفع شماست که از این کار پرهیز نمایید؛ چرا که استخر های عمومی دارای کلراید بوده که به شدت موجب خشکی پوست می شود و از آن جایی که یک ماده شیمیایی می باشد سبب بروز حساسیت بیشتر روی پوست شما می شود.

ششم، ماساژ پس از پاکسازی پوست صورت:

سعی نمایید از کشیدن، خاراندن و حتی ماساژ دادن صورت دوری نمایید. پوسته پوسته شدن پوست بعد از پاکسازی کاملا طبیعی بوده و نشانگر تاثیرگذاری این روش بر روی پوست می باشد. از برداشتن یا دست زدن به پوست مرده پرهیز کنید؛ چرا که این کار می ‌تواند سبب ایجاد رنگدانه ‌های پوستی گردد. باید به پوست اجازه دهید تا به صورت کامل خود را بازسازی نماید. التهاب پوست برای مدت زمان کوتاهی طول خواهد کشید. اگر خارش پوست، غیرقابل تحمل بود، می ‌توانید از آلوئه‌ورا به جهت تسکین آن استفاده نمایید. شما باید تا یک هفته از ملتهب شدن پوست به واسطه ی مواد شیمیایی، ماساژ دادن آن، یا قرار گرفتن در معرض نور آفتاب جلوگیری نمایید.

مراقبت های پس از پاکسازی صورت

 مراقبت های پس از پاکسازی صورت در روز دوم تا سوم: 

اول، از هرگونه لایه بردار یا اسکراب صورت استفاده نکنید.

کمی صبوری کنید تا به نتایج بهتری دست یابید. برای استفاده از محصول پوستی چند روز منتظر بمانید تا تأثیرات خود را نشان دهد و از چند محصول جدید با یکدیگر استفاده نکنید. اگر برای جوان سازی پوست نیاز به انجام جلسات متوالی پاکسازی دارید، حداقل بین هر جلسه باید یک هفته فاصله بیندازید. اگر این فاصله زمانی رعایت نشود، پوست واکنش نشان داده و به شدت حساس می گردد. لایه برداری بیش از اندازه به لایه ی محافظ پوست آسیب رسانده و باعث ایجاد التهاب خواهد شد. از هر چیزی که می ‌تواند پوست را تحریک نماید، به مدت چند روز بعد از پاکسازی دوری نمایید. به جای آن می توانید از یک پاک کننده ی ملایم به جهت پاکسازی بهره بگیرید.

دوم، خودداری از روش ‌های درمانی در منزل:

زمانی که حرف از مراقبت های پس از پاکسازی صورت می ‌شود؛ بهتر است از روش ‌های درمانی که به صورت خودسرانه می باشد پرهیز نمایید. این شامل مواردی همانند استفاده از رتینول، لایه برداری در منزل و پاک کننده ‌ها یا تونر هایی با اسید سالیسیلیک می باشد. این محصولات می‌ توانند درخشندگی تازه پس از پاکسازی صورت را به قرمزی مبدل نمایند. همچنین استفاده از اکثر ماسک ‌های صورت ممنوع است! اغلب ماسک‌ های صورت برای روشن شدن، لایه برداری و یا درمان آکنه می توانند سبب ایجاد التهاب در پوست و به خصوص در پوست ‌های حساس گردند. البته این قانون یک استثناء نیز دارد و آن استفاده از ماسک ‌های آب رسانی بوده که دارای موادی مانند اسید هیالورونیک می باشند. اگر درباره ی این که چه محصولی به جهت مراقبت از پوست صورت استفاده می نمایید، اطمینان ندارید، با متخصص پوست در این باره مشورت کنید.

سوم، از آفتاب دوری کنید:

لغو برنامه هایی مانند نشستن در استخر یا کنار ساحل پس از پاکسازی صورت واجب است. مگر آن که تمام مدت قصد داشته باشید پشت یک کلاه پهن پنهان شوید! توجه کنید که پوست شما به تازگی لایه برداری شده و در برابر اشعه ‌های مضر خورشید بسیار حساس‌ تر و آسیب پذیر تر خواهد بود. پس از گذشت چند روز، نگرانی شما نسبت به پوست خود کمتر شده و  پوست واکنش منفی به خورشید نشان خواهد داد. استفاده از کرم های ضد آفتابی که SPF 30 یا بالاتر از آن دارند به جهت مراقبت از پوست و برای مراقبت های پس از پاکسازی صورت بسیار مهم است.

مراقبت های پاکسازی پوست صورت در روز های چهارم تا هفتم: 

اول، اصلاح صورت:

برای اصلاح مو های زائد صورت حداقل باید یک هفته به پوست زمان بدهید. اپیلاسیون موجب لایه برداری پوست شده و لایه برداری بیش از اندازه سبب شل شدن پوست خواهد شد. همچنین می تواند منجر به پدیدار شدن زخم و لک بر روی پوست گردد. موم انداختن و یا اصلاح موهای زائد، به ویژه در خانم‌هایی که دارای پوست تیره ‌تری هستند، می‌ تواند باعث آسیب ‌های پوستی همانند لک یا زخم گردد. پیش از اپیلاسیون، جاهایی از پوست را که می‌خواهید اصلاح نمایید با یک شست و شو دهنده ‌ی آنتی باکتریال تمیز نمایید. حتما یک ماده ‌ی ضد التهاب برای پس از اصلاح داشته باشید تا پوست آسیب کمتری دیده و تغییر رنگ ندهد. سعی نمایید تا چند روز پس از اصلاح، همچنان از یک کرم ترمیم‌کننده ‌ی پوست استفاده نمایید تا پوست ‌تان آسیب ندیده و لک نگردد.

به عنوان آخرین نکته بهتر است بدانید که آشنایی با تکنیک ‌های پاکسازی صورت و پاک کننده ‌های روغنی به شما این امکان را خواهد داد تا به بهترین شکل از پوست صورت‌ خود حافظت نموده و همواره چهره‌ ای زیبا و پوستی شفاف داشته باشید.

درباره fatemehaz

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *